Tips To Get 200 Marks in MDCAT 2023

Here in this article, I will give you top tips for preparing PMC Test from an experienced Student of last year who will be last year topper, so follow these steps to get the highest marks in mdcat. So if medical students searching about how to get 1000 marks in mdcat test then this platform TheEducator.pk will be the right place for them for searching, preparing, and guidelines. Today PMC Announce MDCAt Result By Name & Roll No.

Related:- MDCAT Books

MCAT (Medical and Dental Admission Test) topper OF last year in Pakistan, means mdcat topper interview given below with details. Every year, thousands of students take to apply for admission to MBBS and  BDS medical institutes in Punjab.

Read:- MDCAT 2023 Registration Online

Last year’s merit list is closed at 89.1%   which can be achieved by Talha Khan. And he tells about his experience that how to get 2000 marks in mdcat and also he tells about the main points and tips that will he follow now his name will be considered in the list of mdcat toppers.

MDCAT Topper 2022

MDCAT(Medical and Dental colleges admission test) topper name is Talha Khan. Talha Khan was born in 1997 and he is a student of MBBS. He got 200 Marks out of 210 on the Medical and Dental admission test by the Quaid Azam Medical College Bahawalpur.

MDCAT Topper Interview of Talha Khan

mdcat topper 2022

Question 1:      Tell us about yourself.

Answer:            Well, my name is Talha Khan. I am MBBS Student at Quaid Azam medical college Bahawalpur. I did my Matriculation from a Govt. High School and Intermediate from an Academy Situated in Kot Addu, a Tehsil of District Muzaffar Garh.

Question 2:       Did you attend an academy for MDCAT and F.S.C preparation?

Answer:            As I jotted down earlier, I did my entire F.S.C from an academy and Tackled the MDCAT syllabus from KIPS Campus, Multan.

Question 3:       What was your timetable? 

Answer:            Well, there is no timetable. The more I got free time, the more I studied. The main thing is, I used to prepare my daily tests and lectures on a daily base.

Question 4:       Tell us about your way of memorizing did you learn or write? 

Answer:            Amm…Both. Those topics which are hard to tackle are memorized by writing and vice versa. But, here I must add, one must grip on the basic concepts.

Question 5:       Nowadays Many Students, Start preparation during FS.C, did you start during F.S.C? 

Answer:            No.MDCAT needs much more time. While doing F.S.C, a student must focus on the F.S.C. syllabus.

Question 6:       What do you think are important? Notes or books? 

Answer:            Both are important. Books have fewer concepts and more words. One must make notes to write basic concepts and such other things for revision. one important thing is that you can’t prepare your MDCAT test with full grip without making notes.

Question 7:       Did you recommend MDCAT Guide Dot Com for downloading notes and study tips? 

Answer:            If a student of MDCAT wants to score good marks in MDCAT, he must have to clinch knowledge from every possible source. Knowledge doesn’t let you down. It is always beneficial.  I recommend TheEducator.pk because it saves your time all MDCAT Related to the Latest study stuff as well as practice papers and notes available here for free.

Question 8:       How did you keep motivating yourself toward your goal?

Answer:            Just one thing. I have made up my mind that I’ve to succeed and that’s it. I showed it to the world in the end.

Question 9:       Your last message to your junior MDCAT? 

Answer:            Hardships are part of life. If you stumble, get back up and move closer to your dreams. After you’ll get success, none will remember your falls. Just instill one line in your mind: “I can, I will.”

Hopefully, this article will be very helpful for all of the students and especially for medical students who continue preparation according to pmc mdcat test 2023 syllabus.

If you need any kind of help. Do comment we will reply to you.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *